torstai 30. kesäkuuta 2016

Perheemme on täysilukuinen

Tämä ihana pieni prinsessa päätti kuitenkin syntyä ennen käynnistysaikaa. Taisi jälleen kerran uhkailu tehdä tehtävänsä. Joku tuossa jo kyselikin juhannusaatto postauksessa kerkesinkö minä sinne shoppailemaan... Kyllä kerkesin ja se taisikin olla oikein mainio vauhdin antaja koko hommalle. Kirjoitan tähän alle nyt samalla synnytyskertomuksenkin :) Neiti oli niin vikkelä tapaus ettei synnytyksestä jäänyt kovinkaan pitkää tarinaa kerrottavaksi <3


Kävin tosiaan maanantaina aleshoppailemassa ja olin kotona n. Klo 17... 17.20 kävin vessassa jonka jälkeen lähdin "lajittelemaan" ostoksia lasten vaatekaappeihin. Kesken kävelyn tunsin kaksi lämpöistä holahdusta ja tajusin sen olleen lapsivettä. Kipsutin kylppäriin vaihtamaan vaatteita ja mietin hetken mitä teen... Tein äkkiä pakolliset rästihommat ja soitin synnärille. Sieltä pyydettiin tulemaan käyrille, samalla konsultoitaisiin lääkäriä tarvitaanko vielä jotain verikokeita ym... Ei tarvittu.

Oltiin tarkkailussa puolisen tuntia ja lähdettiin sen jälkeen syömään. Klo 19.30 alkoi tulla jo selvästi säännöllisiä ja napakoita supistuksia. Mentiin hetkeksi kotiin, kävin suihkussa ja pian taas mentiin. Oltiin takaisin käyrillä klo 21.50... Sanoin kätilölle että haluaisin makaamisen sijasta mielummin seistä, mikä varmasti myös vauhditti avautumista. Sain 20min aikana 7 kunnon supistusta joista 3 viimeisintä teki jo tiukkaa. Soitin kelloa ja mentiin saliin.

Tehtiin sisätutkimus, jonka aikana varmasti avauduin loputkin koska samantien alkoi ponnistuttaa. Kätilö antoi ilokaasun ja ilmoitti että tämä syntyy nyt, et saa enää mitään lievytksiä! Hän haki toisen kätilön ja sitten jo ponnistettiinkin. Toinen kätilö ei kerinnyt saamaan edes hanskoja käteen kun neiti oli maailmassa. Ensimmäisellä supistuksella ja parilla työnnöllä syntyi täyden kympin tyttö (22.29) Salissa kerittiin olemaan 20min.


Oli aika vauhdikas tapahtuma. En meinannut tajuta mitä tapahtui. Isi leikkasi napanuoran ja neiti pääsi rinnalle. Olin varmaan jonkin sortin shokissa kun kätilö sanoi etten saa kivunlievityksiä. Hengitin ilokaasua ja kummasti supistuskivut loppui kuin seinään (johtui ilmeisesti siitä että paikat olivat täysin auki) Jälkikäteen ajateltuna aika täydellinen synnytys... En saanut repeytymiä, olo muutenkin todella hyvän. Vauvalla myös kaikki arvot kohdillaan. Vielä käydään 2vkon iässä labroissa kontrollissa vasta-aineiden takia ja eilen ultrattiin kaksisuonisen napanuoran takia vatsan seutu. Kaikki niinkuin pitääkin <3

6 kommenttia:

 1. Kuulostipa ihan unelmasynnytykseltä! :D
  Onnea vielä hurjasti<3<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se oli kyllä aika täydellinen vaikka ainahan se tekee tiukkaa kun supistukset pahimmillaan :) Onneksi kaikki meni nopeasti eikä tarvittu mennä käynnistykseen :)

   Poista
 2. Voi miten hän on suloinen - lämpimät onnittelut koko perheelle!

  VastaaPoista
 3. Paljon onnea. Synnytitkö Seinäjoella? Luulin teidän asuvan Vaasan suunnassa.
  Elli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaasassa synnytin :) Vks ilmeisesti käyttää jotain seinäjoen vaatepesulaa tms...

   Poista

Kiitos kun kommentoit! :)