maanantai 9. toukokuuta 2016

Rakkausarvet - Ajatuksia muuttuvasta kehosta

Sain kunnian lähteä mukaan Blogiringin ja Indiedaysin suunnittelemaan yhteistyöhön Bio-oilin kanssa. Teemana raskauden tuomat muutokset kehossa. Minulla on aina ollut herkkä ja kuiva iho. Huomasinkin jo teininä ihoni arpeutuvan helposti. Ne rintoihin ja lantiolle tulleet arvet olivat kuitenkin aika pieniä verrattuina esikoisen odotusaikana saamiini arpiin. Jäljistä huolimatta raskausajat ovat olleet elämässäni ne ainoat hetket jolloin olen ollut parhaiten sinut itseni kanssa. Suurin tyytymättömyys kehooni tulee yleensä vasta vauvan synnyttyä. Ekat kuukaudet annan itselleni vielä anteeksi, mutta sen jälkeen alkaa taistelu tuulimyllyjä vastaan. Vauva-aikana tuntuu että ympärillä pyörii vain huippukuntoisia mammoja jotka reippailevat 10km päivässä ja näyttävät siltä kuin olisivat juuri valmistautumassa maratonille. Oma aika ei tunnu riittävän mihinkään, hyvä kun syömään ehtii... Se vetää joskus mielen matalaksi, mutta siitä huolimatta sen kaiken mielipahan keskellä yritän kovasti muistaa, että ne raskauksien aiheuttamat muutokset ja jäljet tekevät minusta äitinä kauniin ja kaikista tärkeimmän omille lapsilleni <3 


Olen aina kuitenkin pitänyt raskausarpia osana äitiyttä, ne ovat merkki uudesta elämästä <3 Aina sitä ei vain meinaa muistaa, varsinkaan silloin kun törmää suurperheen äidin arvettomaan ja timmiin vatsaan. Väkisinkin tulee mietittyä miksi juuri minä olen saanut nämä järjettömän suuret ja syvät arvet. Raskaus ja sen jälkeinen aika on tuoreen äidin elämässä yhtä tunteiden vuoristorataa ja itsensä hyväksymistä. Uskon että näitä tunteita kokee ihan jokainen äiti jossain vaiheessa elämäänsä. 


Nyt olen käyttänyt Bio-Oilia reilun kuukauden verran ja olen ollut positiivisesti yllättynyt! Vanhoja arpiahan se ei tietysti poista, mutta mahan kasvusta johtuvat kutinat ovat selvästi vähentyneet, iho on kimmoinen ja pehmeä. Olen käyttänyt öljyä myös kasvoihini. Kärsin nuoruudessa aknesta joka on harmikseni jättänyt pysyvät jäljet iholle. Öljyn käytön myötä kasvot tuntuvat pehmeiltä ja se on selvästi häivyttänyt paikoittaista punaisuutta poskipäiltä ja leuasta. Olen kokeillut Bio-oilia myös meikkivoiteen alla, toimii! :) 

Olen ihmisenä sellainen joka luo muistot hajuille ja musiikille. Tietyt hajut tuovat mieleeni muistikuvia, näen ja koen ne hyvin selkeinä. Ensimmäisen kerran kun avasin Bio-Oilin purkin, olin miltein pakahtua. Tuoksu oli hyvin miellyttävä ja ennen kaikkea tuttu! Mieleeni tuli lapsuuteni mummula. Olen satavarma että mummani on käyttänyt jotain voidetta/ainetta -90 luvulla joka tuoksui samalta. Tällä hetkellä isoäitini asuu sen verran kaukana etten pääse purkkeineni paikan päälle, mutta seuraavan kerran kun hänet tapaan aion kyllä pyytää haistamaan tätä öljyä :) Toivottavasti saan selvyyden muistoilleni.


Meidän perheessä Alina on se joka nauttii rasvailusta kaikkein eniten. Hän oikein vaatii suihkujen jälkeen pienen kehonsa rasvausta. Varastaa rasvat jos ne suinkin vain sattuu olemaan hänen ulottuvillaan... Päätinkin nyt huvikseni kysäistä mitä mieltä neiti olisi jos hän saisi öljytä äitin masun. Vastaus on varmasti aika helposti pääteltävissä, voi tuota onnen määrää :) Meillä on useampi pullo tätä oilia ja neidin mielestä meidän olisi ehdottomasti pitänyt avata jokainen niistä tätä öljyämistä varten :) Harmitus oli suuri kun isompi pöteli jäi vielä korkkaamatta.


Miten sinä olet suhtautunut raskauden tuomiin muutoksiin kehossa? Mitä ajatuksia se herättää/herätti? #äitinäkaunis 

Vastanneiden kesken arvotaan Bio-Oil-tuotteita. Arvonta-aikaa on (1)viikko. Muistathan jättää kommentin loppuun sähköpostiosoitteesi. Osallistua voit 16.5 saakka.

Yhteistyössä:14 kommenttia:

 1. Itse odotan esikoista nyt viikoilla 30+2. Arvet ovat tosi pieniä, mitä minulle on tullut, mutta vielähän tässä on aikalailla 2kk aikaa vatsaa kasvattaa ja pelkään miltä vatsani tulee näyttämään loppuraskaudesta saatika raskauden jälkeen.. toki olen ylpeä siitä, mitä kehoni on saanut aikaan, mutta nykysin niin ulkonäkökeskeisessä maailmassa tämä ei helppoa ole. Onneksi olen silti pääasiassa tyytyväinen itseeni. :) sini_42@hotmail.com

  VastaaPoista
 2. Itse ajattelen myös, että arvet kuuluvat osana raskauteen. Toki ei niitä kaikille tule.
  Pääosin olen tyytyväinen itseeni mutta varsinkin masu on se heikko kohta minulle....

  VastaaPoista
 3. Bio-oilia olen joka raskaudessa mahaan lätrännyt hyvin tuloksin. Nyt kolmannella kerralla olen vähän laiskistunut mutta pitää koettaa tsempata :)

  zirpale@luukku.com

  VastaaPoista
 4. Esikoisesta sain arpia lähinnä takapuoleen ja tohon jenkkakahvojen alueelle. Vatsan ainoat pari arpea tuli navan ympärille. Tässä raskaudessa oonkin rasvannut koko kroppaa paljon ahkerammin, enkä vielä ainakaan ole bongannut uusia arpia. Viirut takapuolella turhauttaa välillä, mutta osaan olla iloinen lähes arvettomasta vatsanahastani :)

  Rosalienism@gmail.com

  VastaaPoista
 5. Mun mielestä toi öljy tuoksuu vähän hyttysmyrkylle. Sen takia mulle tuli siitä lapsuus mieleen :D

  VastaaPoista
 6. Ensimmäisessä raskaudessani aloin käyttää Bio Oilia jo hyvissä ajoin äitini suosituksesta ja tykkäsin kyllä tuotteesta. Arpia tuli, mutta uskon että aineen avusta vähemmän kuitenkin kuin ilman sitä olisi tullut. Arvet myös vaalenivat hyvin myöhemmin. Nyt toisessa raskaudessani arpia ei ole tullut niin paljon ja siitä johtuen varmasti Bio Oilin käyttökin on "unohtunut", valitettavasti. Koen että arvet ovat osa äitiyttä eivätkä missään nimessä rumia, mutta ymmärrän myös sen että nykypäivänä ulkonäköpaineet ovat kovat ja monet haluavat arvistaan eroon. Molempi parempi mielestäni. Itse en aio arvistani stressata vaikka toivonkin niiden taas ajan kanssa vaalenevan.
  maiju.tikka@hotmail.com

  VastaaPoista
 7. Itse en ole kokeillut tuota, muita öljyjä kyllä. Ihania kuvia <3!

  VastaaPoista
 8. Hei! Odotan esikoistani ja raskaus on nyt puolessa välissä. Rakastan pyöristyvää vatsaani, mutta samalla huomaan välillä pelkääväni arpia ja ihon venähtämistä... Miksi? Eivät ne tee kenestäkään sen huonompaa kuin muista. Nykyään vaan tuntuu, että fitness-äidit ovat jokin päämäärä elämälle. Omana päämääränä on kylläkin vain onnellisuus, ja onnellinen olen jokaisesta päivästä masuvauvan kanssa <3 sal-la-@hotmail.com

  VastaaPoista
 9. ihana aihe. Tästä voi olla montaa mieltä. Itsellä viisi lasta (neljä raskautta) alle kuuteen vuoteen. Vatsanahka on säästynyt ja palautunut aina todella nopeasti. Itselle heikko kohta on enemmänkin jalat. Reidet on ottabu "osumaa". Välillä sitä huomaa että on liian pinnallinen ja jyrkkä itseä kohtaan. Nykypäivänä oon ihan sinut oman kropan (jalkojen) kanssa. :) ihanaa loppu odotusta. *Sanna

  Sanna.somppi@suomi24.fi

  VastaaPoista
 10. Ajattelen raskausarvista(kin) siten, että siinä vaiheessa kun niiden murehtimiseen löytyy aivokapasiteettia, tarkoittaa vaan se, että elämän murheet ovat kadehdittavan pieniä!
  Tottakai valitsisin arvettoman vatsan jos voisin, mutta mahanahan venyttäjät ovat sen verran ihania tapauksia, että eipä noita arpia tule harmiteltua. :)

  annaxpaivarinta(at)gmail.com

  VastaaPoista
 11. Odotan ensimmäistä lastani, olen varma että arpia ilmestyy mutta sehän kuuluu asiaan :) Voisi kuitenkin hillitä jälkien tuloa, jos käyttäisi bio oilia.
  salla-salla@hotmail.com

  VastaaPoista
 12. Esikoisesta tuli vain muutamia arpia kylkiin ja reisiin mutta nyt toista odottaessa vanhat arvet ovat tulleet enemmän näkyville ja maha on todella kuiva ja kutiaa. Olenkin miettinyt hankkivani apteekista jotain rasvaa, öljyä ym kun tavallinen kosteusvoide ei tunnnu auttavan. Tämä tulisi tarpeeseen! kkatzku@gmail.com

  VastaaPoista
 13. Esikoisesta tuli pari ihan pientä arpea, käytin läpi raskauden bio-oilia. Tykkään käyttää myös muuten vaan, vähän kun rasvana:)
  annnimaria@gmail.com

  VastaaPoista
 14. Tepsii myös muihin arpiin.Vaatii vaan pitkää pinnaa, sillä arpia on hoidettava pitkään.Hinnaltaan edullinen tuote ja sitä saa ruokakaupastakin.Suosittelen.t Ulla

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit! :)