keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Me&i kutsut ja 3kk neuvola

Tänään kävimme neidin kanssa 3kk neuvolassa. Pituutta oli 62cm ja painoa 5990g, hyvin kasvaa ja nukkuu pelkällä maidolla, ei tarvitse vielä aloittaa soseita! Jotenkin Alinan kohdalla toivon ja haluan aloittaa soseet mahdollisimman myöhään, Aatu oli semmoinenkin suursyömäri että soseet oli pakosta otettava kuvioihin jo 3kk iässä. Taustalla on ehkä pieni pelko maitoallergiasta, mitä jos se puhkeaa Alinallekkin soseiden myötä? En tahtoisi käydä sitä samaa rumbaa läpi toisenkin lapsen kanssa. Toivon sydämestäni ettei niin käy. Eihän se välttämättä tulekkaan jokaiselle sisarukselle, mutta prosentit ovat suuremmat, varsinkin kun toisella vanhemmista on ollut lapsena maitoallergia. Ja onhan se ihana pitää tuo pieni neiti vielä vauvana ♡ Soseiden aloitus on kuitenkin yksi askel kohti ''isompaa'' vauvaa :) heh. Minkä ikäisenä muilla on aloitettu soseet? Onko aloituksesta seurannut pelkkää hyvää vai myös jotain muuta? Meillä Aatu söi 2kk ikäisenä 2dl kerralla 2h välein, yöheräämiset tiheentyivät nälän vuoksi. Tällä rytmillä kitkuttelimme 3kk ikään asti ja aloimme maistelemaan pataattia. Viikon maistattelujen jälkeen alkoi pojan naamaan ja käsiin ilmestymään ihottumaa. Toivotaan ettei Allin kohdalla käy näin 


Illalla meille kokoontui iso joukko mammoja lapsineen ihastelemaan Me&i vaatteita. Omalle ostoslistalle päätyi juuri ne tuotteet joista täällä aiemminkin kirjoitin. Keltainen lammasbody + housut, sekä kruunu body ja kissa haaremit ♡ Niin suloisia. Vaaleanpunaisen setin ostin koossa 62/68 ja lammas setin 74/80, ajattelin kun meiltä löytyy keltaista väriä jo niin paljon tämän hetkisessä koossa, että pian nämä ihanat lampaat jäisivät muiden varjoon, kun taas vaaleanpunaista meiltä löytyy erittäin vähän :) Aatulle äitini osti tulevaisuutta varten kahdet ihanat boxerit.


Kivaa keskiviikkoa kaikille! 

10 kommenttia:

 1. Meillä poika kans kokonsa puolesta oli niin kova syömään, että soseet aloitettiin jo heti vaille 4kk. Hänelläkin oli maitoallergia (ja mulla myös lapsena ollut...). Tyttö aloitti soseet vasta sillon 6kk, hänellä ei ollut mitään allergioita ja oli niin pieni että meni helposti pelkällä rintamaidolla :) En silti kyllä yhdistä maitoallergiaa aikaiseen soseiden aloitukseen, tai siis ei käynyt mielessäkään ennenkuin tän sun tekstin luin... Täytyy toivoa että tämä tuleva vauva olis taas rintamaidolla pitkään, se maitoallergia-arki ei ollut kovin helppoa :/ Meillä on pojalla jo bokserit käytössä(vaippa jäi just viikko sitten;) ja kans mietin noita miikkareiden boksereita :D Oon menossa kutsuille parin viikon päästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps :) ja annoin ilmeisesti ymmärtää väärin, mutta en siis yhdistä aikaista soseiden alotusta maitoallergiaan, vaan meillä soseiden aloitus puhkaisi allergian :D En usko että ajankohdalla olisi ollut väliä, sitä tarkoitin :)

   Vitsit koskakohan sitä uskaltas jättää pojalta vaipan pois, en kyllä vielä tohdi, mutta nuo boxerit oli niin söpöjä! :D

   Poista
  2. Eikö mie taisin lukia tämän jotenki nopeaa kun seurasin samalla nuita luistelukisoja ;D Onko Aatulla siis nyt kestäny antaa maitoa? Oliko muita allergioita? Meillähän oli lisäksi viljat+muna ja nyt parin vkon päästä menossa siihen kontrollialtistukseen. Nykyään kestää kyllä mielestäni kaikkia nuita antaa, mutta pakko käydä tuon kelan vammaistuen takia nuissa kontrollialtistuksissa ettei vaan enää makseta sitä kun ei tarvita :) Me jätettiin vaippa pois vasta kun oli pitkään ollu aina kuivana, edelleen kyllä oon pistäny kerhoon vaipan varuilta, mutta kyllä se sielläki vessassa käy niin vois jo jättää sielläki pois :)

   Poista
  3. Aatulla hävisi maitoallergia vähä alta vuoden ikäisenä. Aatu täytti silloin joulukuussa vuoden ja silloin oli kontrolli, aloin marraskuun alussa laittamaan puuron joukkoon oikeaa maitoa, vähän niinkuin altistin itse poikaa pikku hiljaa (en ''raakaa'' maitoa, ainoastaa puuron seassa) ja hyvin meni ohitse, onneksi! :) Ei ollut muita allergioita, ainoastaan tuo atooppinen iho lisäksi. Maitoallergia + atooppinen = astma :D (meillä kylläkin infektioastma :)

   Meillä myös usein kuiva, muttei niin että uskaltaisi hetkeksikään ottaa pois, poika ei ilmoita hätäänsä :)

   Poista
 2. Moikka! Leon kanssa aloitin kiinteät jo nelikuisena ja ihan hyvällä menestyksellä, bataatilla aloiteltiin ja siitä tulikin vauvavuoden suosikki :) Leo olikin silloin kova juomaan Nannia, joten siksi aloiteltiin kiinteät jo 4kk iässä. Avan kanssa kävin hiljan 4kk neuvolalääkärissä, jossa lääkäri oli sitä mieltä että vielä ei tarvitse aloittaa neidillä kiinteitä, vaan rintamaito riittää hyvin :)! Ava siis kuitenkin kasvaa yhtä upeasti kuin Alina (3kk issä pituuttaa taas kerran samanverran ;D) ja öisinkin syö vain kerran-kaksi, joten sekin puhuu sen puolesta että piltit saa odottaa. Mitä turha sitä pilttien kanssa höntyilessä, nautitaan vielä kun saadaan pitää meidän pikkuiset vauvoina<3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi meidän muksut on niin samaa kaavaa :D Ja ehdottomasti haluan venyttää kiinteiden aloitusta mahd. pitkälle, juurikin tuon takia että saan pitäää pienen pullo vauvani <3 heh :)

   Poista
 3. Meilläkin hyvin kasvaa maidolla ja vellillä..joskus olen yötä vasten antanut velliä maidon seassa.eli 3kk neuvolassa tänään oli 6315 / 59, 5. Eli hyvät mitat ja soseita sain luvan aloittaa kun neiti täyttää sen 4kk..en vielä tiedä aloitanko sitten vai kuitenkin kasvaa nyt hyvin :)
  Tietysti tuli rokotukset yms ja nyt ollutkin illemmalla itkuisempi taas..toivon mukaan kohta väsähtää niin pääsee itsekin nukkumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, saa nähdä aloitanko itsekkään vielä 4kk iässä :) Katsotaan sitten lääkärineuvolassa, mitä mieltä lääkäri on! Meilläkin neiti meni tunnin aikaisemmin nukkumaan, hiukan vissiin rokotukset vaikuttivat, muuten ollut oma itsensä :)

   Poista
 4. Täysimetin 5,5 kk:n ikään, sitten alettiin hiljalleen maistella kiinteitä.

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit! :)