keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Taas yksi sisällä vietetty pakkaspäivä… Aatu on nyt jonkin aikaan heräillyt aamuisin klo 8.30 aikoihin, mutta tänään herättiinkin vasta kymmeneltä :) Alinankin yöt omassa huoneessa ovat sujuneet mainiosti. Kasasimme vajaa kaksi viikkoa sitten Alinalle omaan huoneeseen Aatun vanhan pinnasängyn. Ajattelimme että neiti saisi siirtyä jo omaan huoneeseen, koska nukkuu yöt niin loistavasti (yhdellä herätyksellä). Suurin syy tähän vaihtoon oli kyllä se, että neiti heräsi joka kerta kun tulimme itse nukkumaan ja valvoi sen jälkeen reippaasti yli 2… Alkuun otin Alinan omaan sänkyynsä ensimmäisen syötön jälkeen (klo 5-7) mutta nyt olen muutaman yön syöttänyt neidin omaan huoneeseensa. Tästä on myös se etu, että Alina saa nukkua aamulla niin pitkään kuin tahtoo, koska yleensä Aatu tulee herättyään herättämään myös meidät ja siinä samassa Alinakin herää… Pian vissiin saisi siirtää neidin sängyn kokonaan pois meidän huoneesta… Hiukan koen haikeutta, en tahtoisi millään vielä päästää vauvaa omaan huoneeseen ♡ Mutta onhan se kiva, että jokaisen yöunet ovat taattu… Siirsimmehän  me Aatunkin 5kk iässä omaan huoneeseen, mutta silloin tuo pikkumies nukkui itse niin huonosti,   molemmat herätimme jatkuvasti toisiamme :)

Tänään Aatu otti tehtäväkseen Esittele Alinalle lelut -projektin :) Kiva huomata kuinka neiti on ruvennut seurailemaan kovasti Aatun touhuja, pää pyörii jatkuvasti isoveljensä perässä. Myös leluihin tarttuminen on tullut pienimuotoisesti kuvioihin. Hassua, koska Aatu oli ainakin kuukauden vanhempi kun tarttui ensimmäisiä kertoja leluihin. Toinen juttu mitä Alina tekee on nyrkkiensä imeskely, myös rätin reunat ovat makeita jos sattuvat suun lähettyville, eihän tuossa muuten mitään outoa ole, muttakun meidän pikkumies ei koskaan harrastanut vauvana käsiensä syöntiä, kankaiden imeskelyä, pörinää tai kuplien puhaltelua. Ei edes jokeltelua, Aatu vain kiljui (mitä tekee edelleen -.-) :) Ihana kun lapset ovat niin erinlaisia ♡ Kivaa keskiviikkoa jokaiselle!

 


14 kommenttia:

 1. Mulla tulee Aatusta mieleen Peter Pan! <3 Pitkään mietin, että miten voi joku vieras näyttää noin tutulta, nyt sen keksin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe :D Sillä on kieltämättä yhtä sekanen tukka ja samantapaset silmät! Vauvana Aatu muistutti aivan samusirkkaa! Monet olivat sitä mieltä ja nyt Alinassa on hitusen samoja samusirkan piirteitä! Hoho, meillä on Disney lapset!

   Poista
  2. Sonja nyt kun aloin miettiä tuota peter pania, Aatu sopii täydellisesti kuvaan luonteensakkin vuoksi! Yhtä menevä ja nauravainen/kiljuvainen :D Hetkeäkään paikallaan, tuokin ottaa varmaan pian jotain pölyä ja lähtee lentoon :P

   Poista
 2. Onko teillä siellä sitten vielä niin kylmä, nyt se lupasi vissiin lauhempaa ilmaa :) pääsee ulos nukuttamaan taas vauvaakin kun nukkuu paremmin ulkona.
  Nyt ollaan vaan käyty lenkillä/kävelyllä ja otan kopan samantien sitten sisälle kun en raaski ulkona kovassa pakkasessa nukkumassa pitää vaikka vaunuihin nyt ei sinänsä tuule yms.
  Mutta kyllä me ulkoillaan joka säässä, meidän isommat tarvii ulkoilmaa tai tulevat sisällä hulluiksi :D
  Tai tekee äidin hermot repaleiksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jooo on täällä, tänäänkin taas -17c, oli tuossa viikon verran lauhempaa ja silloin ulkoiltiinkin ahkerasti. Kyllähän tämä meidänkin pikkumies meinaa hyppiä pitkin seiniä :)

   Poista
 3. Monelta teillä menee alina nukkumaan illalla? Valvooko myöhäänkin? Jos nukkuu noin hyvin ja pitkään aamulla.
  Meillä neiti heräsi tänäänkin kuudelta jo aamulla ja meni kahdeksan pintaan takaisin sänkyyn..Tietysti isompi heräsi silloin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mennyt pitkän aikaan 22-23 aikoihin. Tosiaan ensimmäisen kerran herätään syömään siinä 5-7 aikoihin, jonka jälkeen nukahdetaan uudestaan ja neiti nukkuu sinne 10 asti.. Sen jälkeen on pari tuntia hereillä ja menee päikkäreille 3h --> Loppu ilta sitten valvotaan puolen tunnin torkahteluilla :)

   Poista
 4. Onkohan meidän lapset todentotta veistetty samasta puusta ;D! Ava nimittäin syö kans ihan sikana kaikkea nyrkistä harsoihin ja muihin leluihin ja Leo puolestaan siirtyi samanikäisenä omaan huoneeseen nukkumaan kuin Aatu on siirtynyt. Ja myös meillä siirtoon oli syynä Leon huonot unet jotka paranivat tuhannesti kun poika siirtyi meidän makkarista pois :) Onko sulla muuten jotain tuolia missä syötät Alinaa öisin, jos siis syö siellä omassa huoneessaan? Mä pidin Leon sängyn vieressä silloin 5kuisena tuolia missä sain helposti annettua maitopullon pojalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohoo :) Taitaa olla! :P On huoneessa kiikkutuoli, odottamassa vaikeita kausia, mutta nyt syötän seisaalta, pidän vain neidille pulloa ja se imasee sen hujauksessa ja jatkaa uniaan :)

   Poista
  2. Niin ja nämä lapset ovat viel niin saman kokoisiakin :)

   Poista
 5. Keesit <3

  http://aliceihmemaassa.blogspot.fi/

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit! :)