tiistai 21. tammikuuta 2014

Haaveri

Nyt sitten sattui se ensimmäinen haaveri uuden juniori tuolin kanssa. Tätä olen jo hiukan ennustellutkin, Aatu on jo pari kertaa tipahtanut tuolilta, kurkotellessaan pöydän päälle… Ilman fyysisiä vammoja kylläkin. Tätä haaveria en itse nähnyt, sillä olin vaihtamassa Alinalle vaippaa. Nämä vahingot näköjään tapahtuvat aina silloin kun itse en ole sitä todistamassa, niinkuin se kesäinen sohvalta tippuminen :) Ohimohaavojen ja tajuttomuuden sijaan tällä kertaa koimme kuinka hampaat menevät huulen läpi -.- Poika ei kuitenkaan huutanut normaalia pipiä kummemmin, vaan rauhoittui nopeasti. Tilanteen tasaannuttua äitini ehdotti tarjoamaan pojalle jäätelöä, saisi vähän lisää kylmää huuleen :) Koskakohan tämä meidän pieni hyrrä oppii, että tuolissa istutaan nätisti.

Ei ne pienet reiät huulessa menoa haittaa! :)

20 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Joo :/ No onneksi selvittiin aika pienellä ♥

   Poista
 2. AAAramsansaaaa AAAramsamsaaa... Gudigudigudi..<3 <3 sillä parani <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo laululeikit auttaa pipiin ku pipiin :D

   Poista
 3. Oi voi, mulla on itsellä tullut myös skidinä hampaat huulesta läpi, keikuin ulkona leikkirekan päällä, joka tietysti lipesi alta.. Mutta kyllä se siitä, ei jäänyt traumoja tai mitään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps, onneksi suun alueen haavat paranee suht. nopeasti :)

   Poista
 4. Hui tuliko siis ihan läpi asti huulesta? :O Voi nuita apinoita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tuli :/ varmaan jää jonkunlainen arpi alahuuleen ulkopuolellekkin! Taistelijan merkit :D

   Poista
 5. VINK! Kävittekö näyttämässä lääkärissä? Meillä molemmat pojat "keulinu mopolla ympäri". Toinen kynnykseen ja toinen pihalaatoille. Isommalla se meni tosi pahasti ja käytiin näyttääs lääkärissä(ja myöhemmin vielä hammaslääkärissä). Sanoivat että hyvä kun tulitte näyttämään, koska jos vanhempana(tai miksei heti pian haaverin jälkeenkin) tulee jtn hampaisiin, voimassaoleva vakuutus ei korvaa mitään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä tuo kävi mielessä mutta arvioin tilanteen, että semmoista ei tarvita. Katsoin itse vain kaluston läpi ja hyvältä näytti :)

   Poista
 6. Meillä esikoinen tippui pari vuotta sitten mökillä kottikärryjen kyydistä (teki pappansa kanssa puuhommia) ja huuli kolahti kiveen niin että hampaat tuli läpi. Itse pelästyin todella pahasti mutta onneksi haava tyrehtyi ja ei tarvinut mennä sairaalaan. Edelleen huulessa sellainen paksumpi kohta, mutta ei menoa haittaa :)

  VastaaPoista
 7. Meidän reilu 2v tyttö kerran liukastu ja kaatu keinuheppaan sillee että hammas meni huulesta läpi. Näytettii lääkäris mutta sanoivat että ku nii pieni nätti reikä vaan ni ei tarvii mitää tehä eikä tuosta enää näy ku ihan tosi haalea pieni arpi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin uskon että meillekkni olisi sanottu jos lääkäriin oltaisi lähdetty :) Tyrehtyi aika nopeasti ja haava on ulkopuolelta puolen sentin vekki.

   Poista
 8. Voi toista :( Meiän poika on kyllä niin tapaturma-altis. Ihme kyllä ei oo koskaan menny hampaat läpi huulesta, mutta sen sijaan toinen yläetuhammas on lohjennut kun osui metallitankoon puistossa :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts! Mitä tuommoisille tehdään kun on kyse näin pienistä? Lähtevätkö ''paikkailemaan'' vai odotetaanko että hammas lähtee itsellään vanhempana?

   Poista
  2. Kun on maitohampaasta kyse, niin odotellaan että lähtee koko hammas ja kasvaa rautahammas tilalle :D

   Poista
 9. Moikka! Meidän likalla kävi etuhampaan kanssa niin että oli mummilla hoidossa ja menivät sisään niin tyttö kompastui ja lensi päin kenkätelinetta.myöhemmin vasta huomattiin että etuhampaasta lähti pala pois.
  Kävimme hammaslääkärissä ja eivät tehneet mitään kun kuitenkin kyseessä oli maitohammas.nyt on rautahampaat tulleet ja maitohammas on tallessa rasiassa.
  Joten meillä ei tehty mitään.
  Odoteltiin vaan että hammas lähtee itsestään :)
  Ja ikää oli tuolloin 2-wee.
  Näin meillä.. :)
  Myöhemmin löytyi myös tuo puuttuva hampaan palanen kun mummi siivoilin sekin on meillä tallessa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei! :) Niin arvelinkin, ettei hampilääkärit välttämättä lähde tekemään mitään kun kyseessä kuitenkin maitohammas :) Mutta kiva että molemmat palat on tallessa :D

   Poista
 10. Hui apua huulesta läpi! :( Onneks ei kuitenkaa käyny pahemmin :) <3

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit! :)